donderdag 21 april 2016

Mama, je bent de liefste van de hele wereld….

Moederdag


Op zondag 8 mei is het Moederdag: voor de één speciaal, voor de ander misschien wat minder. Maar bijna overal ter wereld worden op deze dag moeders in de watten gelegd.
Zelf ben ik moeder van drie kinderen, die stuk voor stuk op hun eigen manier verschillend en uniek zijn. Ik ben ongelooflijk trots op ze! Hoewel ik met Moederdag niet in de watten hoef te worden gelegd, komen mijn kinderen ’s ochtends toch met een ontbijt – wat ze stiekem hebben gemaakt - bij ons op de slaapkamer. En dat is toch wel speciaal, vooral omdat ze het én zelf maken én dat ze dan ineens zo lief kunnen samenwerken zonder ruzie te maken. Daar hou ik van! Net als de dikke kussen die ik ook nog eens krijg.
De zelfgemaakte knutsels met gedichtjes zijn echt geweldig! Elke keer ben ik best wel benieuwd naar wat de kinderen maken. Het ene kind is creatiever dan de ander, maar alle zelfgemaakte cadeautjes komen recht uit het hart.  Mijn zoon bijvoorbeeld knutselt niet graag, maar vorig jaar verraste hij mij met een mooie ketting en schilderijtjes. Prachtig toch?
De meeste Moederdagcadeaus heb ik dus ook echt bewaard.
En jij? Bewaar jij ook je Moederdagcadeaus? Welk cadeautje is heel speciaal voor jou?

Op school wordt er meestal iets moois geknutseld. Maar mocht jouw kind nog niet naar school gaan, dan heb ik hier wat knutselideetjes.

Hippe Freubels – bloempotten voor Moederdag
Beplak een blik of pot met vrolijk papier en versier het met lintjes. Stop er aarde en bloemenzaadjes in of een plantje! Moeders houden namelijk van bloemen.
Hippe Freubels – een krijtbord voor Moederdag
Beschilder een houten plaat met een laagje krijtbordverf. Beplak of beschilder het daarna nog met iets leuks dat je er graag op wilt hebben. Dit vindt je moeder vast heel erg leuk!
Hippe Freubels – een schilderij voor Moederdag
Maak een mooi schilderij voor mama met verf, krijt, potloden of stiften. Lijst het schilderij eventueel in. Moeders houden van persoonlijke cadeautjes!
Hippe Freubels – onderzetters voor Moederdag
Versier basic onderzetters met watervaste stift. Moeders houden van koffie of thee drinken en dat wordt nu veel leuker met deze vrolijke onderzetters.

Tip:
Dit gedichtje kun je bij het cadeautje stoppen:
Lieve mama
  Vierentwintig uur per dag,
zeven dagen na elkaar…
Wat er ook gebeuren moet,
jij staat altijd voor me klaar!

Je helpt me met mijn huiswerk,
zingt voor het slapengaan een lied.
Je maakt mijn lievelingseten
en troost elk groot of klein verdriet.
Vierentwintig uur per dag,
zeven dagen op een rij…
Maar één keer per jaar op Moederdag,
krijg je een dagje vrij!
Ik ben heel erg benieuwd wat jij voor cadeau met Moederdag krijgt.
Alvast een fijne Moederdag toegewenst,
lieve groet,
Annie

Voor meer leuke knutselcadeaus:
www.hippefreubels.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten