donderdag 29 september 2016

Confetti op Tafel aan de slag voor Stichting Opkikker!

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden.
Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.
Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.
Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen we gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.
Bovenstaande stukje staat op de website van www.stichtingopkikker.nl. Een stichting die mij en Confetti op Tafel aan het hart gaat.


Ik kwam in aanraking met Stichting Opkikker doordat ik begin van dit jaar voor Hobbyfun naar de Opkikkerdag mocht om daar te gaan knutselen met de gezinnen. En dat was heel erg leuk om te doen!
En raad eens? Ik mag weer! Geweldig toch? Een hele dag weer heerlijk knutselen met de gezinnen, zodat zij even alles kunnen vergeten. Ik ben blij dat ik met Confetti op Tafel zo mijn steentje kan bijdragen.
Omdat ik Stichting Opkikker en de Opkikkerdag prachtige initiatieven vind, wil ik graag meer doen. De Koffie Morning-actie van de stichting heeft mij geïnspireerd. Deze actie vindt op vrijdag 7 oktober landelijk plaats, maar ik wil het graag combineren met middag om Confetti op Tafel te presenteren. En dus organiseer ik op woensdag 12 oktobervan 14:00 tot 16:00 uur een open dag in het Kunstatelier bij OBS De Sterrenboom in Stolwijk.
En daar kun jij gezellig bij zijn!

Kom langs bij de open dag van Confetti op Tafel!
 
Hartstikke gezellig als je woensdag 12 oktober even langskomt. Het is vlakbij school en ik zorg dat de koffie/thee/limonade en wat lekkers klaar staan. De kinderen kunnen lekker knutselen en
voor de eerste 50 volwassen heb ik goodiebags klaar staan. Klinkt goed toch?

Tijdens de inloop maak ik het workshopprogramma van Confetti op Tafel bekend, want het knutselseizoen gaat weer beginnen. Dus ben je benieuwd of de workshops van Confetti op Tafel iets zijn voor je kind(eren)? Kom dan zeker langs!
Tot slot kun je de allerleukste knutselspullen die ik in mijn webshop verkoop live bekijken of shoppen.
Via Facebook heb ik een evenement aangemaakt waar je aan kan geven als je komt! Via deze link kun je je opgeven. Zo kan ik een beetje rekening houden met het aantal gasten en de boodschappen.
De entree is gratis, maar ik sta natuurlijk voor Stichting Opkikker en dus ben je van harte uitgenodigd om een donatie in de collectebus te stoppen.
Heel veel gezelligheid, het goede doel Stichting Opkikker, kinderen die kunnen knutselen, de bekendmaking van het workshopprogramma én shoppen.... Redenen genoeg om even langs te komen op de open dag van Confetti op Tafel.
Tot 12 oktober!
Creatieve Groet,
PS Over twee weken zal ik uitgebreid in mijn blog vertellen hoe de Opkikkerdagen de open dag zijn geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten