donderdag 9 februari 2017

Confetti op Tafel knutselt met heel veel liefde


Iets moois knutselen voor Valentijn voor een vriendje/vriendinnetje of voor je papa/mama is altijd een goed idee. In dit blog deel ik daarom met heel veel liefde drie knutseltips.

 

Lief fotolijstje van een cd -hoesje
Wat heb je nodig?
-        cd-hoesje
-        verdwijnstift
-        karton
-        3d-verf
-        azijn en doekje
Wat ga je doen?
Je begint met het schoonmaken van de binnenkant van de voorkant van het cd-hoesje. Gebruik hiervooreen doekje met azijn, zodat de verf nog beter hecht. Dan knip je uit het karton een vorm naar keuze. Ik heb er een hartje uitgeknipt voor mijn fotolijstje; het is immers Valentijnsdag. Pak de verdwijnstift en trek de vorm over aan de binnenkant van het cd-hoesje. Vervolgens schilder je lijnen met de 3d-verf. Eerst ga je over de eerder getekende lijn heen en aan de buitenrand maak je daarna een lijn. Dan ga je verder met lijnen maken door vakjes te maken tussen de binnenrand en de buitenrand (zie voorbeeld). Als je allemaal vakjes hebt  getekend, ga je met andere kleuren 3d-verf de vakjes vullen/inkleuren. Even een dag goed laten drogen en je kunt een foto aan de andere kant plakken en het lijstje dicht doen. Hartstikke leuk toch?
De 3d-verf vind je hier.

 

Mozaïekhartje voor waxinelichtje
Wat heb je nodig?
-        MDF hart
-        Mozaïekstenen
-        Hobbylijm
-        Kwastje
-        Foamclay
Wat ga je doen?
Eerst plak je met de hobbylijm de mozaïeksteentjes op het MDF hart. Je puzzelt alle mozaïeksteentjes zo op het hart dat ze dicht bij de randen komen en dat ze met elk ander mozaïeksteentje een randje vrij houden. Als alle mozaïeksteentjes vast zitten, dan ga je met de foamclay voegen. Je maakt dunne wormen van de foamclay en stopt het tussen de mozaïeksteentjes. Als laatste stop je nog een rand foamclay om het hart heen, zodat je de zijkanten wegwerkt. Let op dat je het rondje voor het waxinelichtje vrij houdt. Mooi hè?
Deze setjes vind je hier.

 

Romantisch waxinelichtje
Wat heb je nodig?
-        waxinelichtje waar het lontje uit kan
-        3 kleuren 3d-verf
-        cocktailprikker
Wat ga je doen?
Haal het lontje uit het waxinelichtje en steek de cocktailprikker in het gaatje. Dan teken je met je eerste kleur 3d-verf een rondje om het gaatje heen. Doordat de cocktailprikker in het gaatje zit, zie je het sneller als je met de 3d-verf te dicht tegen het rondje om het gaatje heen aan komt.
Met de tweede kleur 3d-verf teken je een rondje tegen het eerste rondje  aan en met de derde kleur 3d-verf maak je weer een rondje tegen het tweede rondje aan.
Daarna pak je de cocktailprikker en ga je streepjes zetten van binnen naar buiten. Eerst tegenover elkaar dan daartussen streepjes. Daarna ga je verder met streepjes zetten; net zolang  totdat je tevreden bent. De volgende dag kun je het lontje weer terug stoppen en kun je het kaarsje aansteken. Lekker romantisch.


Heel veel knutselplezier! Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar jullie Valentijnsknutsels!

Knutseltips om verliefd op te worden. Bij Confettiop Tafel ben je aan het juiste adres voor de allerleukste knutseltips én de allerleukste knutselmaterialen.

Heel veel knutselplezier en een hele fijne Valentijnsdag.
Creatieve groet,
Annie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten