woensdag 26 april 2017

De reacties van groot en klein op Foam Clay!

Wauw mam! Dat is de foam clay van vorige keer op het kinderfeestje van mijn vriendin!”Waarop ik  antwoord: “ Nou, je mag het nu samen met mama proberen hoor!” En ze gelijk aan de slag gaat door met kleine stukjes foam clay een paard van papier-maché te beplakken. Zonder problemen. Ondertussen bekijkt moeder de klei: wat het is en wat je er allemaal mee kan doen. Tot slot gaat het meisje blij naar huis met een gekleurd paard en een enthousiaste moeder!Voor kinderen groot en klein: foam clay blijft iets moois
Kinderen zijn vaak onder de indruk en willen meteen knutselen met al de vrolijk gekleurde klei.
Als ik op een markt sta, heb ik eigenlijk altijd een tafel naast mijn kraam staan waar kinderen van alle leeftijden kunnen knutselen met foam clay.
Laatst schoof er zelfs een tweejarige aan met een trotse opa. De peuter begon kleine balletjes te maken en plakte dat op een papier-maché dier. Opa mocht natuurlijk helpen en uiteindelijk het kunstwerk afmaken, wat hij stiekem nog leuk vond ook!
Ook meiden van twaalf jaar namen plaats aan de knutseltafel. Ze begonnen wat giechelend, omdat ze nog niet precies wisten wat ze ermee aan moesten. Het is dan geweldig om te zien dat ze trots weggaan met een vrolijke oranje en roze – natuurlijk wel allemaal dezelfde kleuren – sleutelhanger. Leuk toch?

‘’Het is zo makkelijk om mee te werken!’’
Aldus ouders van heel jonge kinderen. “Het kruimelt niet en plakt makkelijk. Ook de mooie kleuren zijn een groot succes!” En daar ben ik het helemaal mee eens
J


“Wat een gaaf spul!”
Voor de oudere kinderen geldt: de een heeft wel eens eerder met foam clay gewerkt, voor de ander is het helemaal nieuw. Dan is het even uitproberen. De kinderen kunnen er heel kleine stipjes mee maken, maar er ook groot en snel iets mee bedekken. Als ze kleine stukjes op de tafel vinden, is het vaak even verschillende kleuren bij elkaar te doen en kijken wat er gebeurt.
De kleuren zijn leuk om te mengen. Maar doordat kinderen vaak alles bij elkaar doen, krijg je vaak bruin. Gelukkig maakt ze dat helemaal niks uit! Kinderen vinden het vooral fijn om een balletje in hun handen te houden. Want door de structuur van de foam clay met kleine piepschuimballetjes voelt het echt fijn.

“Het ruikt lekker, maar waarnaar? Geen idee!”
Aldus de kinderen over de geur van foam clay. Ook ouders verschillen van mening: de één vindt het niet lekker ruiken, de ander wel. De één vindt het naar lijm ruiken en de ander weer naar iets heel anders.
Foam clay shop je natuurlijk bij Confetti op Tafel
Met de workshops beplakken kinderen vaak porseleinen spaarpotten, papier-maché dieren, houten sleutelhangers en piepschuimballen voor de Happy Birds. Maar print je een kleurplaat uit, dan kan je deze ook inkleuren met de foam clay. Met de klei kan dus echt heel veel gedaan worden.
Vraag je aan kinderen waar ze de foam clay hebben gebruikt, antwoorden ze regelmatig: “Op een kinderfeestje!”
En dat is natuurlijk heel slim van de ouders, want met foam clay wordt het verjaardagsfeestje één groot feest!
Voor meer informatie en inspiratie en het shoppen van foam clay:
www.confettioptafel.nl
 
Creatieve Groet,
 
Annie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten